Áramlik ki a kukorica Ukrajnából: ki nem találnád, hova vitték a sok termést

Áramlik ki a kukorica Ukrajnából: ki nem találnád, hova vitték a sok termést

MTI
A viharos idő nehezíti meg az ukrajnai Odesszából 15 ezer tonna kukoricával érkezett teherhajó kikötését, amely a nyílt tengeren várakozik, és a délutáni órákban köthet ki Ravennában - közölte az olasz monopólium és vámhivatal (Adm).

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A máltai felségjelzésű hajó augusztus 5-én az ukrajnai Csornomorszk kikötőjéből indult el. A rakományt Törökországban ellenőrizték, majd onnan az Adriai-tenger felé vette útját. A hajónak eredetileg péntek délelőtt kellett volna kikötnie. A rakományt a ravennai kikötőben a város polgármestere, Michele di Pascale, valamint Jaroszlav Melnyik Ukrajna olaszországi nagykövete várja. A kikötéskor a rakományból az Adm szakértői mintát vesznek.

A következő Ukrajnából érkező hajót 11 ezer tonna szójával a fedélzetén augusztus 16-ra várják. Augusztus 5-én az első négy, a többi között gabonával megrakott hajó hagyta el az ukrajnai Odessza és Csornomorszk kikötőjét. A Kínába, Törökországba és Olaszországba tartó hajók összesen csaknem 170 ezer tonna gabonával és napraforgóolajjal indultak útnak. A július 22-én Isztambulban Oroszország és Ukrajna által, az ENSZ és Törökország közvetítésével aláírt megállapodások értelmében biztonságos folyosókat hoztak létre, hogy lehetővé tegyék a kereskedelmi hajók közlekedését a Fekete-tengeren. Augusztus 7-én a dél-olaszországi Monopoli kikötőjébe érkezett meg az első hajó, fedélzetén hatezer tonna napraforgóolajjal.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?