Új szabályozás jön februártól az EU-ban: ez rengeteg gazdát érint
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.
Az állati takarmányokban felhasználható adalékanyagokról szóló jogszabályokat módosított az Európai Bizottság.
A megoldás végig a szemünk előtt volt? Lenyűgöző, mi mindenre képes ez a különleges anyag.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Az olyan innovációk, mint a mesterséges intelligencia, a drónok és a precíziós gazdálkodás, egyre nagyobb szerepet kapnak az agráriumban.
Egy új táplálékkiegészítő segítheti a méhek ellenállóképességét a növényvédő szerek káros hatásai ellen.
Az Európai Bizottság új szabályozása nyomán változások történtek bizonyos élelmiszer-adalékanyagok tekintetében.
Sokféle növényi színanyagot használ az élelmiszeripar, és vannak érdekességek is.
A tejipar szén-dioxid kibocsátásának csökkentését tűzte ki maga elé a Danone és az Ajinomoto.
Az FDA megtiltotta a BVO használatát, amelyet évtizedeken át alkalmaztak üdítőitalokban.
Hamarosan módosulnak a borkősavra és a tartarátokra vonatkozó határértékek az EU-ban.
A szarvasmarhák ellési bénulásának megelőzésén, kezelésén dolgoznak az egyetem kutatói.
A következő évtizedekben egyre komolyabb problémát okozhat az emberiségnek az antimikrobiális rezisztencia.
Több ráktípus kialakulásának kockázatát is növelhetik az úgynevezett újrafeldolgozott élelmiszerek.
Egészséges étrend mellett nem okozhat problémát az aszpartám jelenléte az élelmiszerekben, üdítőitalokban.
A marhák emésztése nagyon sok metánt termel, a metán-eregetésük csökkentésére a tudósok már különböző ötletekkel állnak elő.
Bár a WHO lehetségesen rákkeltőnek kategorizálja az aszpartámot, úgy tűnik, egyelőre pánikra nincs ok.
Döntött a WHO, a szervezet szerint rákkeltő lehet a mostanában nagy port kavaró az aszpartam.
Elemzők szerint egyelőre kivárnak, ha nincs más megoldás, akkor jöhetnek a receptek újratervezése.
Súlyos veszélyt jelenthetnek az egészségünkre az ultrafeldolgozott élelmiszerek.
Bár óriási a kínálat, a gyártók nem tudnak nagyon trükközni ezekkel a hústermékekkel.
A gyümölcstermesztésben az egyik legnagyobb kockázati tényező a tavaszi fagyokban keresendő.
Amint újra kisüt a nap, érdemes körbejárni a kertet, hogy felmérjük, mely növények igényelnek extra törődést a hidegebb időszak után.
A száj- és körömfájással fertőzött telepen az állatok leöléséről EU-rendelet szól, a szomszédos telepek egészséges állatai esetében a magyar hatóságok döntenek.
Nagy István szerint, ha nem vigyázunk, a teljes magyar állatállomány kipusztulhat a száj- és körömfájás járvány miatt.
A biológiai és kémiai növényvédelem nem zárja ki egymást – a fokozatos átállás és az integráció lehet a fenntartható út.
Végére értünk a beadási időszaknak! A tavalyi év tapasztalatait felhasználva az Arasz komoly segítség volt 2024-ben is az EGN beadás követelményeinek való megfelelésben.
A Glomo Start mIKRo kimondottan fajgazdag inokulálást tesz lehetővé, ugyanis hét különböző gombafaj szaporítóképleteit tartalmazza.