Zuhan a termelők száma idehaza és Európában is
Hét éve még 222 ezer fő dolgozott valamilyen mezőgazdasági területen, 2022-ben ez a szám már csak 200 ezer embert számlált.
Hét éve még 222 ezer fő dolgozott valamilyen mezőgazdasági területen, 2022-ben ez a szám már csak 200 ezer embert számlált.
Magyarországon és az Európai Unió területein is több barack teremhet, mint a tavalyi évben.
Az Európai Unióban a halászat 2022-ben is megelőzte az akvakultúrában megvalósuló haltermelést.
2022-ben több mint 10 százalékkal csökkent az ásványi műtrágyák felhasználása az EU-ban az előző évhez képest.
Tavaly is folytatódott az évek óta tartó trend, és tovább csökkent a szarvasmarhák létszáma Magyarországon.
Hiába fejlődik az európai uniós tagállamok haltermelése, egyelőre a nyomába se érhet Norvégiának.
2022-ben már rengeteg trópusi és szubtrópusi gyümölcsöt is termesztettek az Európai Unióban.
Idén januárban az olívaolaj ára az Európai Unióban jelentősen magasabb volt, mint egy évvel korábban.
Az Eurostat közlése szerint az EU-ban 513 kilogramm hulladék keletkezett személyenként 2022-ben.
Folyamatosan emelkedik a termőföldek ára és bérleti díja az Európai Unió tagállamaiban.
Az Európai Unió teljes fűszerpaprika-importjának csaknem háromnegyede egyetlen országból érkezik.
Októberben több tejterméknek is csökkent a fogyasztói ára a hazai boltokban az előző év azonos időszakához képest, de volt, ami drágább lett.
2022-ben csaknem egyötödével nőtt az EU mezőgazdasági kibocsátása 2021-hez képest.
A burgonya ára 53, a tojásé 37 százalékkal emelkedett az Európai Unióban az elmúlt három évben.
Olaszország állítja elő az EU által megtermelt száraztészta-mennyiség több mint kétharmadát.
Az Eurostat elemzéséből kiderült, mely magyar megyékben élnek a legtöbben a mezőgazdaságból.
Az európai uniós tagállamok haltermelése, bár szépen fejlődik, nyomába se ér Norvégiának.
Alaposan felkavarta a piacot a spanyol és olasz időjárás és az ebből fakadó terméskiesés.
Meglepő számok láttak napvilágot az Európai Unió tagállamainak gyümölcstermesztéséről.
Az Európai Unió mezőgazdasági hasznosítású területeinek csaknem egytizedén már ökológiai gazdálkodás folyik.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.