Sokan hibáznak a sertéstelepek kialakításakor: ezt rengetegen elrontják
Kiemelt fontosságú a funkcionális terek tudatos kialakítása a sertéskutricákban.
Kiemelt fontosságú a funkcionális terek tudatos kialakítása a sertéskutricákban.
Vegyes a kép Magyarországon a sertést illetően, de 2023 nem volt a termelők legjobb éve, 2024-re pedig nehéz lenne bármit is előre jósolni.
2023 első nyolc hónapjában mintegy ötödével csökkent az Európai Unió sertéshús-exportja.
Németországban a megkérdezettek már csak egyötöde fogyaszt minden nap húst, és Magyarországon is hasonló tendencia várható.
Magyarországon tovább folytatódott az a tendencia, hogy a kisebb, néhány sertést tartó gazdaságok befejezik tevékenységüket.
Magyarországon a tagországok átlagánál 16 százalékkal kevesebbért tudták a gazdák beszerezni a hízótápot.
2023 első hónapjaiban nőtt a sertés felvásárlási ára, az élő állat exportja szintén emelkedett, az import pedig csökkent.
Óriási áremelés várható a sertéságazatban az élelmiszerárstop októberi megszüntetése után.
Kína nem viccel.
A hazai élősertés kivitele csökkent, de a sertéshús exportja jelentősen nőtt.
2022-től szinte csak német sertéshúsok lesznek kaphatóak a REWE üzleteiben.
További drágulás várható?
Ez történik, ha van stratégia.
Ambiciózusabb célok kellenének a sertésszektorban az önellátás helyett.
Nem kamarai tagdíjakból rendezik a Pápai Húsnál bennragadt termelői követeléseket.
Letartóztatások és házkutatások folynak a miniszterelnök szerint a pápai cégnél, amely nem tud elszámolni MFB-hiteleivel.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Nem volt zökkenő- és feszültségmentes az új Közös Agrárpolitika első éve sem Magyarországon.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.