Ezért vonták vissza a polcokról az ásványvizeket

MTI
Elővigyázatosságból hívta vissza két idén gyártott termékét az Aquarius-Aqua Kft. - közölte a társaság. A cég egyes szénsavmentes ásványvíztermékeinél ugyanis az utólagos kontroll vizsgálatokon azt tapasztalták, hogy néhány mutatószám megközelítette az előírt, illetve engedélyezett határértékeket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Két ásványvizét is visszahívta a kereskedelmi forgalomból a közelmúltban az Aquarius-Aqua Kft. A cég a fogyasztók egészségét, illetve az extrém hőmérséklet feltételezhető hatásait szem előtt tartva hozta meg e döntést, így a 2016. május 21. és 2016. június 10. lejárati időkkel gyártott termékeit levetette a boltok polcairól. A vállalat szerint ugyanis a vizek utólagos kontrollvizsgálatakor egyes mutatók megközelítették az előírt és engedélyezett értékeket. 

A cégnél 2006 óta működtetnek tanúsított minőségügyi rendszert, amelynek része az úgynevezett HACCP, vagyis az élelmiszerbiztonsági kockázat elemzés. A társaság úgy véli, minőségellenőrei óránként vizsgálják gyártás közben a termékeket és a késztermékeket, így a cég csak minőségügyileg és élelmiszerbiztonságilag megfelelő ásványvizeket termel. 

Az Aquarius-Aqua Kft. akkreditált laboratóriumban ellenőrizteti termékei analitikai és mikrobiológiai megfelelőségét, illetve visszamenőleg is ellenőrzik a megőrzött mintákat. Ráadásul a BRC, az FSSC 22000, illetve az ISO-tanúsítványok mellett a cég a Földművelésügyi Minisztériumtól is kapott Élelmiszerbiztonsági díjat, így a vásárlók továbbra is bizalommal fogyaszthatják termékeiket - tette hozzá a vállalat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?