Nagy István és Áder János is ott lesz az idei Agrárszektor konferencián!
Az idén először 3 napos konferencián előad többek között Bige László, Gyuricza Csaba, Éder Tamás, Feldman Zsolt, Jakab István, Harsányi Zsolt, Makai Szabolcs, Szabó Levente, Kulik Zoltán, Hollósi Dávid és még sokan mások...
Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!
Megjelenik majd az érintett termékek árában, hogy jövőre 5 százalékra csökken a tej, a tojás, a baromfihús és az éttermi vendéglátás áfája - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Az áfamérséklés a tárca számításai szerint átlagosan több mint 10 százalékos fogyasztói árcsökkentést von majd maga után, hasonlóan a sertéshúshoz, ahol az idén januártól csökkent az áfa a korábbi 27 százalékról 5 százalékra.
A miniszter szerint összesen mintegy 59 milliárd forint megtakarítást jelent az élelmiszergazdaságban az áfacsökkentés, a teljes jövő évi áfacsökkentés pedig 100 milliárd forintot, bár a részletszabályok kidolgozása még folyamatban van. A tej, a tojás és a baromfihús áfájának 5 százalékra csökkentése a tejnél 21 milliárd, a tojásnál 10,5 milliárd, a baromfihúsnál pedig 19 milliárd forint éves megtakarítást eredményez. Az éttermi szolgáltatások forgalmi adójának 27-ről 18 százalékra csökkentése az első évben 8,5 milliárd forint megtakarítást jelenthet.