Akciótervet készít Brüsszel az egészségesebb élelmiszerekért

MTI
Akciótervet dolgoz ki a helyes antibiotikum-használatra, az élelmiszerek transzzsírtartalmára, az egészségre ártalmas kemikáliák ellenőrzésére, illetve az ételek só- és cukortartalmának csökkentésére az Európai Unió. Az uniós biztos szerint az egészség megtartása egyéni felelősség kérdése.

Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia! 

Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.

AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!

Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre! 

Tavaly 25 ezer ember halt meg egyes becslések szerint antibiotikum-rezisztencia miatt - indokolta az akciótervet Vytenis Andriukaitis, az unió egészségügyért és élelmiszerbiztonságért felelős biztosa, aki a Budapesti Gazdasági Egyetemen tartott előadást. Véglegesíteni szeretnék azt a hatástanulmányt is, amely az élelmiszerek transzzsírtartalmára vonatkozik, valamint e káros anyagokat szeretnék jelentősen csökkenteni az élelmiszerekben.

A biztos ezerint az egészség megtartása, a betegségek megelőzése elsősorban nem az egészségügyi ágazat feladata, hanem egyéni felelősség kérdése. Az EU egyetlen országában sem gondolják azt az emberek, hogy az egészségügyre fordított források elegendők, de a megelőzéssel, az odafigyeléssel, a helyes életmóddal nagyban csökkenthető a különböző betegségek kialakulása. Ez pedig pozitívan hat a gazdaságra, és nagyban csökkenti az ellátórendszerre nehezedő nyomást - mondta az uniós biztos.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2025
Fenntarthatósági követelmények az agráriumban.
AgroFood 2025
Élelmiszeripari körkép a hazai agráriumban.
Agrárium 2025
Hamarosan újra együtt az agrárszakma!
EZT OLVASTAD MÁR?