Külföldön is hódítanak a magyar vállalatok: komoly problémát segítenek leküzdeni

Külföldön is hódítanak a magyar vállalatok: komoly problémát segítenek leküzdeni

MTI
Magyar vállalatok segítségével újul meg a Zöld-foki Köztársaság vízgazdálkodása - jelentette be az afrikai szigetország fővárosában, Praiában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: az Eximbank 35 millió euró hitellel segíti a mezőgazdasági, öntözési és vízgazdálkodási projektek megvalósítását a nyugat-afrikai országban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A politikus megjegyezte: Magyarország ezen a területen tudja a leghatékonyabb segítséget nyújtani a Zöld-foki Köztársaságnak, mivel adottságaiból fakadóan nagy tapasztalatai vannak a vízgazdálkodásban, és számos sikeres projektben vett már részt az elmúlt években Délkelet-Ázsiától a Nyugat-Balkánon át Afrikáig.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

Hozzátette: Magyarország célja az, hogy hozzájáruljon az élhetőbb környezet kialakításához annak érdekében, hogy az emberek ne kényszerüljenek elhagyni hazájukat. A közös projekt keretében a szennyvízből öntözéshez megfelelő minőségű vizet állítanak majd elő, aminek köszönhetően fejlődhet a mezőgazdasági szektor, új életre kelhet a természet, és a szigetország az eddiginél is vonzóbb lesz a látogatók számára.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szijjártó Péter közölte, hogy a magyar kivitelező januárban már megnyitotta irodáját a Zöld-foki Köztársaság fővárosában, Praiában, és jelenleg tíz projektmenedzser és mérnök dolgozik a vízgazdálkodási beruházás előkészítésén. A munkálatok júniusban kezdődhetnek, és öt évnél nem tartanak tovább. Ennek során megújítják és modernizálják a szigetország legnagyobb szennyvíztisztító üzemeit - tette hozzá.

A munkák hatvan százalékát magyar vállalatok végzik majd - hívta fel a figyelmet a miniszter.
Szijjártó Péter jelezte: további tárgyalások várhatóak Praiával a mezőgazdaság és a vízgazdálkodás terén megkezdett stratégiai együttműködés folytatása érdekében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?