Most lehull a lepel: döbbenetes hírek érkeztek a magyar húsiparról
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
A húsipar szereplőinek is alkalmazkodniuk kellett a megváltozó termelési, illetve fogyasztási körülményekhez.
A csoport szerint a pénzintézetek hitelezési tevékenysége aláássa a környezetvédelmi kötelezettségvállalásaikat.
Óriási a bizonytalanság az uniós és a hazai sertéshúságazatban, mindenki csak találgatni tud, mi lesz.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
A dán mezőgazdasági termelés visszaesésével járhat az ágazat által kibocsátott szén-dioxidra kivetendő adó.
Az ezredforduló óta nem látott, rossz eredmények várhatók az ágazat májusi mérlegeinek közlésekor.
Magyarországon fejenként 68,6 kilogrammnyi húst fogyasztunk, világszerte és idehaza is tör előre a baromfi.
Óriási a bizonytalanság jelenleg a magyar húsiparban a gazdaság szinte minden tényezőjét tekintve.
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
Egyre több baromfihúst fogyasztanak a magyarok a sertés- és a marhahús ellenében.
Most kiderül, mennyit lehet keresni azzal, ha az ember egy írországi húsüzemben dolgozik.
Vízválasztó lesz a 2023-as év a húsipari cégeknél: most eldőlhet, ki marad talpon és ki csődöl be?
A döntés azt követően született meg, hogy az önkormányzat a klímaválsághoz hozzájáruló termékek közé sorolta a húst.
Elkerülhetetlen és szükséges is az árak további emelkedése.
Van-e még Magyarországon a csigaágazat?
Stratégiai kérdéssé kellene válnia Magyarország élelmiszer-ellátásának.
Komoly áremelkedésekre lehet számítani a húsok, húskészítmények terén.
Elkerülhetetlennek látják a hús- és tejtermékek árának emelkedését.
Ősi magyar receptúra alapján készül a legújabb kedvenc.
Komoly fenyegetést jelenthetnek a brit húsexportra nézve a kikötői késlekedések.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.