Új élelmiszerek árasztják el a magyar boltokat is: egyre többen keresik őket
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Lezajlott a NÉGYOSZ munkakonferenciája, új párbeszéd indult a növényi alapú táplálkozásról.
A Modern Plant Based Foods felvásárolta a növényi alapú kutyatápra specializálódott AnimalKind céget.
Egy idei felmérés szerint olaszok 7,2%-a vallja magát vegetáriánusnak, míg 2023-ban ez az arány 4,2% volt.
A világ legnagyobb és legmodernebb 3D-s élelmiszer-nyomtató üzeme nyílt meg Bécsben.
A tej egészségre gyakorolt hatása a szakemberek között is vitatott téma napjainkban.
A húsipar világszerte nem visszaszorulást, hanem növekedést mutat, annak ellenére, hogy egyre többen választják a húsmentes étrendet.
A McDonald's nemet mond a növényi alapú hamburgerekre, úgy gondolják, ezek a termékek egyik piacon sem voltak sikeresek.
Tehenek nélkül létrehozott, tisztán növényi sajtot hozna létre egy izraeli start-up vállalkozás.
A növényi alapú italok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, viszont hazai gyártó még nincsen egyelőre.
A laboratóriumi vizsgálatok több esetben állati eredetű fehérjét is kimutattak a vegánnak ígért ételekben.
Az előrejelzések szerint 2050-re 60-70 százalékkal több húsra lenne szüksége az emberiségnek.
Németországban széles piaca van a növényi alapú élelmiszereknek, de a nagyarányú vegetáriánus népesség még többet szeretne.
Már közel 700 millió eurót veszített a Danone a cégcsoport oroszországi leányvállalatának lefoglalása miatt.
A növényi eredetű hús- és tejtermék imitátumok esetében szigorúbb uniós szabályozásra van szükség.
Állásfoglalás-tervezetet készített a Copa-Cogeca a növényi alapú helyettesítő termékekről.
Jól látszik, hogy egyértelműen húsfogyasztó nemzetnek mondhatják magukat a magyarok.
Az elmúlt néhány évben a nemzetközi és a hazai piacon egyaránt egyre nagyobb mennyiségben és választékban jelentek meg különböző növényi alapú élelmiszerek és készételek.
A magyar fogyasztók az egészséges táplálkozás fontos részeként tekintenek a zöldségekre és gyümölcsökre, egyre népszerűbbek a növényi alapú élelmiszerek.
Nagyot nőtt tavaly a növényi alapú termékek piaca.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.