Már régen körözték, de egymilliárdos áfacsalással bukott le

MTI
Csaknem egymilliárd forint áfát csalt el repceolaj-beszerzéssel az a budapesti cég, amelyet a közelmúltban buktatott le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV). Egy többszörösen körözött férfit is elfogtak, aki az adócsalásos ügyben irányító szerepet töltött be.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A repceolaj-szállítmányok naponta érkeztek Lengyelországból és Szlovákiából egyenesen a budapesti cég Heves megyei telephelyére, miközben papíron a beszállítók magyar gazdasági társaságok voltak. Valótlan tartalmú számlák felhasználásával a szervezet azt a látszatot keltette, mintha az árut belföldről szerezte volna be. A számlázó cégek általában adóbevallást sem tettek - közölte a NAV.

Szeretne többet profitálni az uniós forrásokból? Érdekli, milyen kiugrási lehetőségei vannak a hazai mezőgazdaságnak? Többet szeretne tudni az élelmiszeripar fejlesztési lehetőségeiről vagy a húsipar jövőjéről?
Jelentkezzen most a Nyugat-magyarországi Agrárfórum 2016 konferenciára, ahol kivételes kapcsolatépítési lehetőségekkel, és az ország vezető agrárszakembereivel várjuk Önt!

A telephelyre érkezett nyersolajat feldolgozták, és belföldi vevőknek értékesítették. Az eddigi adatok szerint a budapesti cég 900 millió forint áfát csalt el. A gyanúsítottak elfogásában szervezett akcióban - a fővárosban és négy megyében, huszonnyolc helyszínen - a NAV nyolcvan munkatársa, pénzügyi nyomozók, revizorok, informatikusok és pénzügyőrök vettek részt.

A bűnszervezet öt tagját a pénzügyi nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Az adóellenőrök kétmilliárd forint értékben biztosítottak gépsort és árukészletet, emellett bankszámlákon csaknem 400 ezer eurót zároltak és a házkutatások során talált készpénzt is lefoglalták.

Továbbá a rendőrség együttműködésével sikerült elfogni egy többszörösen körözött férfit, aki az ügyben irányító szerepet töltött be. Kihallgatása után büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, ahol megkezdte lopás miatt korábban jogerősen kiszabott három év nyolc hónapos börtönbüntetése letöltését.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?