Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

Ettől leesik az állad: ennyiért árulják a világ legdrágább marhahúsát

MTI
Véget ért az ötévente megrendezett Wagyu Olimpia Japánban. A Kagosima prefektúrában tartott rendezvényen a legjobb vagjumarhahúst és a legjobb wagyubikát is díjazták.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

2022. október 6-10. között rendezték meg Japánban az úgynevezett Wagyu Olimpiát. Az ötnapos rendezvény utolsó napján a házigazda Kagosima tartománynak adták át azt a miniszterelnöki díjat, amely a legjobb wagyubikának jár testalkata és szőrzete alapján. A legjobb minőségű wagyuhúsért járó díjat a szomszédos Mijazai kormányzóság nyerte el.

Kisida Fumio miniszterelnök, aki személyesen is részt vette a kagosimai Kirisima városban rendezett "olimpia" záróünnepségén, reményét fejezte fejezte ki, hogy tovább nő a japán vagjuhús népszerűsége és emelkedik előállításának hatékonysága is. A wagyu, vagyis a japán feketemarha a világ legdrágább szarvasmarhafajtája, márványozott húsának kilójáért több mint 100 ezer forintot is elkérnek.

A kilenc kategóriában odaítélt díjak közül hatot nyert el Kagosima, amelynek kormányzója kijelentette: "kétségkívül" náluk termelik a legjobb vagjuhúst. A versenyen rekordszámú, 438 vagjumarha vett részt Japán 47 kormányzósága közül 41-ből, a rendezvény 300 ezer látogatót vonzott. A következő olimpiát az északi Hokkaidó szigetén fogják megrendezni 2027-ben.

A wagyu világszerte egyre népszerűbb, a Föld mind több és több országában foglalkoznak vele. Magyarországon 2009 óta folyik a fajta tenyésztése a Hortobágyon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?