Fontos dologról tanácskoztak az EU agrárminiszterei: ez minden gazdát érint

Fontos dologról tanácskoztak az EU agrárminiszterei: ez minden gazdát érint

MTI
Olyan fenntartható karbongazdálkodási megoldásokra van szükség, amelyek segítik a klímacélok megvalósítását, egyben biztosítják a gazdálkodók versenyképességét és megélhetését, valamint az élelmezésbiztonságot - közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel azt követően, hogy a fenntartható karbongazdálkodásról tanácskoztak az EU agrárminiszterei Strasbourgban.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Magyarország számos, egymásra épülő beavatkozással kívánja elősegíteni a szénmegkötést, hangsúlyozta Tarpataki Tamás helyettes államtitkár a mezőgazdasági miniszterek informális találkozóján a közlemény szerint. A szénmegkötési célkitűzések elérésében fontos a megfelelő talajmenedzsment és a talajadottságokat figyelembe vevő, művelési áganként eltérő talajvédelmi intézkedések alkalmazása. A helyettes államtitkár elmondta, hogy Magyarország a termőföldek védelme érdekében Talajvédelmi Cselekvési Tervet dolgozott ki, amelynek elsődleges célja, hogy a termőföld környezeti-, klimatikus- és talajviszonyaira alapozott, tudatos talajvédő földhasználat valósuljon meg. Tarpataki Tamás kiemelte, hogy a fenntartható karbongazdálkodás egyik fontos feltétele a fenntartható és többfunkciós erdőgazdálkodás - áll a közleményben. 

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!
EZ IS ÉRDEKELHET

Alapvető fontosságú, hogy megtaláljuk a helyes egyensúlyt a környezetre és klímára pozitívan ható karbongazdálkodási gyakorlatok, valamint a gazdák jövedelmezősége között. A szénmegkötési célkitűzések teljesítése nem veszélyeztetheti sem az élelmiszerellátást, sem pedig a gazdálkodók versenyképességét és megélhetését, zárta hozzászólását Tarpataki Tamás az AM tájékoztatása szerint.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?