Májusban ismét AgroFood 2025 és AgroFuture 2025 konferencia!
Május 20-án a hazai élelmiszeripart érintő legfontosabb témák lesznek terítéken a Portfolio AgroFood 2025 konferencián, május 21-én a Portfolio AgroFuture 2025 konferencián pedig a mezőgazdasági fenntarthatóság és innováció lesz kulcsszerepben.
AGROBÉRLETTEL most az egyik konferenciára 50% kedvezménnyel regisztrálhat!
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
A fokhagymát szinte minden ember nyersen, gerezdekre aprítva használja fel a konyhában az ételekhez, pedig másképpen is ízesíthetünk vele. Egyik ilyen módja a fokhagyma felhasználásának a fokhagymakrém, amely nagyon egyszerűen elkészíthető: először mindenképpen pucoljuk meg a fokhagymákat, majd 1 kilogramm fokhagymapéphez 20 dekagramm sót keverjünk hozzá, hagyjuk kicsit állni, és készen is vagyunk. A só nagyon jól tartósítja majd a krémet, így az akár a 30 fokban is eláll majd.

A másik felhasználási módszer, a fokhagymapor készítése. Pucoljuk meg a fokhagymkat, majd vágjuk a gerezdeket 3-5 részre. Szárítsuk meg az így kapott darabokat szétterítve, ha kiszáradtak, akkor pedig őröljük porrá az egészet. A legjobb aszalógépben szárítani, de a szabad levegő is tökéletes erre a feladatra, csak figyeljünk arra, hogy ne a tűző napon szárítsuk a kis fokhagyma darabokat, hanem az árnyékban egy szúnyoghálón szétterítve. A két felhasználási módszer között az egyetlen különbség a só, így ha nincs szükségünk sómentes fokhagymára, akkor inkább krémet készítsünk,mert az sokkal egyszerűbb.