Óriási mennyiségű műanyagfóliát használnak a cégek: a visszagyűjtés lesz a megoldás?
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Új eszközt vetnének be a kutatók a talajvédelem fellendítése érdekében, a tét óriási.
Zöldebbek vagyunk mint gondolnánk: az online CO2-kalkulátor szerint a magyar agrárium karbonlábnyoma csupán harmada a nyugat-európainak.
Az EU az állatjólétre és a környezetvédelemre ügyet sem vető országokból importálja a baromfihúst - mondta el Birthe Steenberg Budapesten.
Zöld energiát jelenleg a vállalatoknak csupán fél százaléka vásárol, pedig ez az egyik legkézenfekvőbb tevőleges hozzájárulás a karbonlábnyom csökkentéséhez.
Átfogóbb szemléletre van szükség a fenntarthatóság terén a hazai vállalkozásoknál.
Akik nem undorodnak a rovarfehérjéktől és tudnak velük azonosulni, azoknak vonzó lehet a takarmányozásban is használni őket.
Sokan azt hiszik, hogy a műfenyő a környezetbarátabb megoldás, ez azonban távol áll az igazságtól.
Drasztikusan át kell alakulnia az agráriumnak, ebben segít a K&H Bank és az AKI közös fejlesztése.
Komoly kereslet lehet a nyomtatott halfilére, az első laborhal-filét egy izraeli székhelyű vállalat fejleszti.
Még mindig jelentős mennyiségű élelmiszert pazarolnak el az Európai Unió tagállamaiban.
Most végre kiderül, hogy környezetkímélőbbek-e a laboratóriumban előállított húsok?
A tudomány és a technológia jelen állása szerint a csirke a legfenntarthatóbb hús.
Megszünteti gázfüggőségét a Tamási-Hús Kft., januárra eléri a karbonsemlegességet a magyar bacongyártó.
Elkészült a legkártékonyabb élelmiszerek listája, amelyben azért szerepelnek meglepő tételek is.
Nagy a baj az olaszoknál.
A környezetbarát mezőgazdaság hatása drámai lehet a kibocsátáscsökkentésben.
Ezeket a szempontokat kell megfontolni.
Új adatok a FAO-tól az agrár-élelmezési rendszerek szén-dioxid-kibocsátásáról.
A fenntarthatóság, az állatjólét és az egészséges életmód is egyre fontosabb szempont a fogyasztóknak.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
A broilercsirkék tartása drámai fejlődésen ment keresztül, jelenleg azonban egyre növekvő ellenérzéseket vált ki a társadalomban.
December 3-5. között rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát Siófokon.
A folyamatos megújulás, a mindenkori piac követelményeihez alkalmazkodó hatékony válaszadás az agrárium elsődleges feladata lesz a jövőben.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.