Szörnyű napjuk volt az illegális pálinkafőzőknek

MTI
Nem elég, hogy felrobbant a zugfőzde, a NAV is lemeszelte őket.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Felrobbant egy zugfőzde a Csongrád megyei Sándorfalván, a háznál 212 liter párlatot találták a pénzügyőrök - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A március 4-én megrendezésre kerülő Portfolio.hu Agrárium 2014 konferencia egyik kiemelt témája lesz a hazai pálinka- és égetettszesz-piac. Konferenciánkon az előadók és kerekasztal-beszélgetők a pálinkapiac legégetőbb kérdésit és árnyoldalait vitatják meg. Jelentkezzen most!

Némedi-Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense elmondta, a pénzügyőrök a katasztrófavédelem jelzésére érkeztek a helyszínre, ahol kiderült, az ingatlan udvarán egy házilag összeállított pálinkafőző-berendezés használat közben fölrobbant. A zugfőzdének helyet adó, fából és palából készült épület leégett, a tűzben a berendezést működtető férfi megsérült, őt a mentők kórházba szállították.

A házat átkutatva összesen 212 liter kész párlat került elő. Kiderült, hogy a berendezéssel 2013 júliusa óta főztek "házi pálinkát". A pénzügyőrök lefoglalták az illegálisan készített szeszes italt és összegyűjtötték a felrobbant berendezés alkatrészeit - közölte a sajtóreferens, hozzátéve, hogy az ügyben jövedéki eljárás is indult, a bírság várható összege meghaladja az egymillió forintot.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?