Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

Nesze neked súlyos aszály: ezek a termelők most nagyon örülhetnek

MTI
Az idei súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok, az előrejelzések alapján 8,88 millió hektoliter bor kerülhet a hordókba - közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Ez 4,2%-kal haladná meg a tavalyi mennyiséget, és magasabb az elmúlt hat év átlagánál is. A szövetségi hivatal jelentése szerint az aszály nem okozott komoly károkat a szőlőtőkékben, és fagy, jégeső vagy vihar miatt sem keletkezett jelentősebb veszteség. Bár a rizling mennyisége várhatóan 4,2%-kal, 1,9 millió hektoliterre csökken, továbbra is ez tekinthető a vezető borfajtának Németországban. A második legfontosabb fehér szőlőfajta, a Müller-Thurgau 1,08 millió hektoliterrel az előző évi szintet hozza.

A vörösborok piacán látványos előretörés tapasztalható, a Pinot Noir mennyisége 29,3%-kal 930 500 hektoliterre növekszik, de 50,1%-os növekedés várható a közép-rajnai borvidéken, 46,9%-os a badeni borvidéken és 35,3%-os a türingiai és szász-anhalti Saale-Unstrut régió borvidékein. Ezzel szemben Rajna-vidék-Pfalz tartományban a Rheingau, Rheinhessen és Mosel régiókban, ahonnan Németország bortermelésének több mint fele származik, veszteségekre számítanak.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?