Nagyot újított a magyar cég: nem akármilyen sertéshúst dobnak a piacra

Nagyot újított a magyar cég: nem akármilyen sertéshúst dobnak a piacra

MTI
A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán nyert több mint 483,5 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatás segítségével technológiai fejlesztés valósult meg a húsfeldolgozással- és értékesítéssel foglalkozó kunhegyesi Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft.-nél - közölte a cég az MTI-vel.     

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

A közlemény szerint a beruházás eredményeként a cég olyan sertéshús alapú élelmiszer termékeket állít elő, amelyek emésztést támogató anyagok mellett gyógynövények életminőséget javító összetevőit is tartalmazzák. A projekt során megépült egy több mint 1064 négyzetméter alapterületű üzemrész, azaz a szeletelő, csomagoló és a hozzá tartozó hűtőház épülete. Emellett a feldolgozó üzembe több berendezést is vásároltak, egybek mellett flowpack csomagolót, szalonnafűző gépet, jégpehelygyártó, daráló, fóliázó berendezést. Az új berendezésekkel hatékonyabban tudnak előállítani készterméket, illetve a termékpalettát is rugalmasabban tudják növelni a piaci igényeknek megfelelően - közölték. A projektnek köszönhetően a vállalat várhatóan 168 munkahelyet őriz meg és 3-5 új munkahelyet teremt.

A cég honlapján szereplő adatok szerint a Nagykun-Hús Kft. 1992-ben alakult, tevékenysége sertésvágás, bontás, darabolás, töltelékes húskészítmény-, sózott, pácolt, termékgyártás, valamint étkezési sertészsír gyártása, forgalmazása. Az értékesített termékek 50 százaléka készítmény, a másik 50 százaléka tőkehús. Az üzem európai uniós minősítéssel rendelkezik.

A nyilvános cégadatok szerint a Nagykun-Hús Húsipari és Kereskedelmi Kft. értékesítésének nettó árbevétele 2021-ben több mint 13 milliárd 862 millió forint volt, egy évvel korábban meghaladta a 11 milliárd  936 millió forintot. A cég mintegy hatvan százalékban belföldre értékesít, exportja főként Romániába, emellett Szlovákiába, Hollandiába irányul. A társaság adózott eredménye 2021-ben csaknem 859 millió forint volt, 2020-ban pedig mintegy 747 millió forint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 17. 10:03