Mégis, mi folyik itt? Tényleg olcsóbb lesz a népszerű élelmiszer a boltokban?
Az elmúlt időszak rekordméretű áremelkedése után ismét visszaeshet az olívaolaj ára a boltokban.
Az elmúlt időszak rekordméretű áremelkedése után ismét visszaeshet az olívaolaj ára a boltokban.
Az élelmiszerhamisítás alja, amikor olyan anyaggal oldják meg a tömeg, vagy térfogatnövelést, ami ráadásul még egészségre káros.
Az Európai Unió agrár-élelmiszeripari kereskedelme jelentős növekedést mutatott 2024 júliusában.
A Spanyolországból érkezett olajfák jól alkalmazkodnak a Balaton-felvidék körülményeihez.
Akár 30-40 százalékos árcsökkenés is bekövetkezhet a termelés növekedésének köszönhetően.
Annyira megnehezítette az olívaolaj-termesztést a szélsőséges időjárás, hogy a világpiaci ára két év alatt több mint kétszeresére nőtt.
Olyan történt a spanyol háztartásokban, amit mostanáig elképzelhetetlennek tartottak.
A szélsőséges időjárási viszonyok miatt megcsappant a gyümölcs, illetve az olajbogyó termelése az olaszoknál.
Érvényben maradhat a nulla százalékos zöldség-gyümölcs ÁFA-kulcs Spanyolországban.
A legfrissebb jelentés szerint a bizonytalanság továbbra is állandó jellemzője az uniós mezőgazdaságnak.
Olyan sok olívaolajat lopnak el a spanyol boltokból, hogy már kénytelenek különböző módszerekkel védeni a készleteket.
Idén januárban az olívaolaj ára az Európai Unióban jelentősen magasabb volt, mint egy évvel korábban.
A 2023-as pusztító aszály számos növény, köztük a burgonya termelését is negatívan befolyásolta.
Évek óta megállás nélkül drágul az olívaolaj ára Spanyolországban, mostanra már a két és félszeresére emelkedett.
Az egész mediterrán térség olajbogyótermésére komoly hatással van az éghajlatváltozás, ami az egekbe lőtte az olívaolaj árát.
Luxuscikk lett a spanyol olajbogyó, de milyen hatással lesz ez az olívaolaj piacára?
A burgonya ára 53, a tojásé 37 százalékkal emelkedett az Európai Unióban az elmúlt három évben.
Az aszály tönkretette Spanyolországban a termést, így duplájára drágult az olívaolaj.
2023 második negyedévében jelentősen lelassult a mezőgazdasági termékek árának növekedése az EU-ban.
Olaszország számos területen játszik fontos szerepet a magyar élelmiszeriparban, mind az import és -export, mind pedig a vendéglátás terén.
Sokan vélik úgy, hogy kis kertben nem férnek el gyümölcsök, pedig van választék bőven.
Amit korábban hulladéknak hívtunk, arra másodlagos nyersanyagként kell tekinteni.
Egyre többen érzik ezt, ahogy a klímaváltozással összefüggésbe hozható természeti csapások vagy más jelenségek a mindennapok részévé válnak.
Chilében is megalakult az úgynevezett vetőmagőrök mozgalma, akik a hagyományos növényfajták megmentését tűzték ki célul maguk elé.
2024 októberében a magyar gazdák 36,4 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban.
A mezőgazdasági igényekre szabott vállalatirányítási rendszerek az agrárcégek legjobb eszközei lehetnek arra, hogy megőrizzék és növeljék versenyképességüket.